Promotor

marți, 5 martie 2024

Colecție de mașini (preponderent Mercedes-Benz), descoperită într-un depozit prăfuit – VIDEO



 Conceptul de „barn find” (mașini descoperite în hambar) a devenit o adevărată modă printre iubitorii de mașini clasice și numai. Dacă în trecut am văzut colecții descoperite în Franța sau în SUA, acum, iată o altă descoperire făcută în Africa de Sud. O „comoară” a ieșit recent la lumină în provincia Eastern Cape din Africa de Sud, când un depozit a fost descoperit pe terenul familiei Coetzer. Se pare că unul dintre foștii proprietari, Louis Coetzer, avea cea mai mare colecție de mașini clasice din toată Africa de Sud, dar toată lumea credea că întreaga colecție fusese deja vândută după ce acesta a murit, culmea, într-un accident de mașină care a avut loc la începutul anului 2020. Copiii lui au decis să scoată la licitație colecția de 240 de vehicule în același an. Dar acum se pare că Louis Coetzer a colecționat mult mai multe mașini.

Colecția de mașini a „Unchiului Louis” – de la Dinky la Mercedes

În Africa de Sud, el era un nume cunoscut în lumea colecționarilor de mașini clasice, deoarece, pe lângă o colecție enormă de mașini, Louis Coetzer avea cunoștințe enorme, pe care era fericit să le împărtășească. Era un invitat popular la evenimentele din domeniul auto care aveau loc în Africa de Sud și era poreclit „Unchiul Louis”.

Pasiunea sa de colecționar a început când era încă în școala primară, vrele la care colecționa jucării Dinky. Dar, de îndată ce a putut, și-a mutat interesul către mașinile adevărate. Accentul în colecția sa era pus pe brandul Mercedes-Benz, din care avea sute de exemplare. Printre acestea se număra un Mercedes pick-up din 1951 cunoscut sub porecla „bakkie” și sedanul 300 SE ce a aparținut unui ministru sud-african pe nume Pik Botha. Preferatul său era un Mercedes 280 SE Cabriolet din 1968.

Depozitele au fost găsite atunci când familia a vrut să vândă o parte din terenurile părinților. Timp de ani, aceste magazii nu au fost verificate, ceea ce a făcut ca toate mașinile să fie acoperite de un strat gros de praf. Într-un articol din presa sud-africană, Joff van Reenen de la casa de licitații Creative Rides, numește priveliștea tuturor acestor mașini „Suprarealistă și uimitoare”. O sală de mărimea a trei terenuri de tenis

Toată acea colecție a stat într-o sală întunecată, de mărimea a trei terenuri de tenis, iar în ea mașinile erau aliniate. Trebuie să fi fost aici de zeci de ani.

Printre acestea se numără mai multe modele însă predomină Mercedes-uri din anii 1960 și 1970. Pe lângă cele peste două sute de mașini, în depozite au fost găsite și tot felul de piese de schimb. Întreaga colecție va fi pusă sub licitație online între 25 martie și 3 aprilie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.